روزنامه جمهوری اسلامی در واکنش به گفت و گوی اسماعیل کوثری نماینده اصول گرای مجلس با " عصر ایران " مطلبی با امضای " ابراهیم افتخار " منتشر و در آن تصریح کرد:" مردم به هاشمی اعتماد دارند ."سردار کوثری گفته بود:" انتخاب حسن روحانی به هاشمی و خاتمی ربطی ندارد چون مردم به آنها اعتماد ندارند."
متن کامل این نوشته که در شماره روز پنج شنبه 30 خرداد 1392 درج شده به قرار زیر است:

    "انتخاب روحانی ربطی به هاشمی و خاتمی ندارد.  توصیه‌ام به آنهایی که سعی می‌کنند نقش هاشمی و خاتمی را پررنگ کنند این است که مردم این اظهارات را قبول نمی‌کنند و بهتر است چنین رویکردی را ادامه ندهند، اصولاً باید گفت مردم دیگر به هاشمی و خاتمی اعتماد ندارند ."

این گفته‌ها توسط یکی از نمایندگان نظامی در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با سایت عصر ایران منتشر شد و صرف نظر از تناقضات متعدد در آن، نوعی سرگیجه ناشی از شوک شکست در نتیجه انتخابات 24 خرداد در آن نیز مشهود بود. به گونه‌ای که با به هم بافتن آسمان و ریسمان به تحلیلی غیرواقعی توأم با عصبانیت از دست مردم و نتیجه‌ای که رقم زدند، روی آورده است. از این دست تحلیل‌ها، با کمال تأسف این روزها توسط برخی افراطیون در گفته‌ها و نوشته‌های برخی از نشریات و سایت‌های اینترنتی دیده می‌شود که متأسفانه ادامه همان راه افراطی گذشته است که کشور را در این هشت سال به اینجارسانید.

اگرچه روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله سه‌شنبه خود با عنوان "توصیه‌ای به اصحاب افراط" پاسخ کلی به این گونه تحلیل‌ها داد. اما در این مقاله به عنوان مصداقی حیرت انگیز از این نوع تحلیل‌های انحرافی به بررسی یک نمونه از آن پرداخته شده است.

یکی از تناقص‌های آشکار در این گفت و گوی نماینده مجلس این است که مردم به هاشمی اعتماد ندارند!  حال سوال از این نماینده این است که اگر مردم به هاشمی اعتماد ندارند چرا با توصیه آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به مردم برای رأی دادن به آقای روحانی، نه تنها از آرای ایشان کم نشد بلکه به شکل شگفت انگیزی در طی 3 روز مانده به روز رأی گیری همه پیش‌بینی‌ها و نظرسنجی‌ها به هم ریخت و رأی آقای دکتر روحانی از مجموع تمام نامزدهای حاضر در رقابت بالاتر رفت و در همان دور اول کار تمام شد؟

این نماینده نظامی علت اصلی رأی بالای آقای روحانی را در مرحله اول انتخابات تفاهم نداشتن اصولگرایان دانسته است و با تحلیلی عجیب و غیر واقعی بدنبال پوشاندن واقعیت‌های عملکرد نادرست اصول گرایان در هشت سال گذشته است و نمی‌تواند این تناقض آشکار در گفته‌هایش را پاسخ دهد که آیا مجموع آرای کاندیداهای اصول گرا، مستقل و باطله روی هم، بیشتر از آرای روحانی بوده است؟ که اگر مثلاً به‌زعم ایشان با هم تفاهم داشتند، آنها پیروز می‌شدند؟
موضوع دیگر اینکه اگر به فرض محال مردم به آقای هاشمی اعتماد نداشتند و از شما هم بخاطر عدم تفاهم ناراحت بودند باید به نامزدهای مستقلی که حمایت هاشمی را نداشتند رأی می‌دادند (آقایان رضایی و غرضی)، چرا این گونه نشد؟

شاید اگر انتخابات به دور دوم رفته بود، می‌توانستید تا حدودی روی تحلیل خود مانور دهید، اگرچه در آن شرایط هم باز این استدلال قابل قبول نبود چون شما، آقایان رضایی و غرضی را اصول گرا و از جبهه خودتان می‌دانید و آنها هم چنین ادعایی نکرده بودند و  . خود را مستقل می دانستند.
 
آقایان! تحلیل‌های شما واقع گرایانه نیست و از روی عصبانیت است به همین دلیل نمی‌تواند حتی هوادارانتان را قانع کند. شما هنوز نخواسته اید واقعیت‌ها را بپذیریدو درصدد نگهداری و توجیه هواداران خود که دچار سؤال شده‌اند، هستید، بخصوص که در مصاحبه مطبوعاتی دکتر روحانی، ایشان با تأکید دوباره بر "اعتدال و تدبیر"، "استفاده از همه نیروهای قابل"، "داشتن کلید و نه داس برای درو کردن مدیران" و "رئیس جمهور همه ملت ایران بودن" بسیاری از افراطیون را خلع سلاح نمود و هوادارانی را که 8 سال در همه تریبون‌های رسمی و غیررسمی و صدا و سیما توجیه کرده بودید که غیر از خودتان، دیگران فتنه گر، ساکتین فتنه و ضدانقلاب و مرتبط با بیگانه و غیرخودی هستند، با انبوهی از سؤالات روبرو می‌بینید و شاهد ریزش آنها از دوروبر خود هستید.

این عزیزان در همین چند روز درحال فهمیدن حقایقی هستند که هشت سال از آنها مخفی کرده بودید و مصداق آن را در اولین مصاحبه مطبوعاتی دکتر روحانی رئیس‌جمهور منتخب شاهد بودیم که وقتی ایشان در پاسخ یکی از خبرنگاران اصلاح طلب گفت: من رئیس‌جمهور یک جناح نیستم، من رئیس‌جمهور همه ملت ایران هستم، مورد تشویق خبرنگاران اصول‌‌گرا و مستقل حاضر در سالن قرار گرفت.

آقایان، خود را اصلاح کنید، عصبانیت را کنار بگذارید، از روی انصاف و عقل توجیهات غیرمنطقی را دور بریزید، از فکر حذف افراد و شخصیت‌های بزرگ نظام دست بردارید، قیامت و سئوال و جواب یوم‌الحساب را باور کنید. انکار نقش آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و تأثیر ایشان و برخی دیگر بر پیروزی آقای روحانی همچون تلاش برای خاموش کردن خورشید است. بپذیرید آیت‌الله هاشمی رفسنجانی یک بار دیگر در بحرانی‌ترین شرایط کشور با درایت و تدبیر و از خودگذشتگی نجات بخش کشور شد و با صبر و تحمل و هوشیاری کشور را از شرایطی که هم ما و هم شما به آن واقفیم نجات داد و حماسه سیاسی مورد نظر رهبر معظم انقلاب را تحقق بخشید.

اگر مردم به آیت‌الله هاشمی رفسنجانی اعتماد نداشتند دلیلی نداشت به قول خود ایشان در جلسه بررسی صلاحیت‌ها در شورای نگهبان با اصرار برخی افراد خاص، آقای هاشمی را به بهانه سن بالا! از میدان خارج کنند.

قضایا و جریان‌هایی که طی سال‌های اخیر بر هاشمی گذشت، یکبار دیگر به خوبی درستی قضاوت حضرت امام رحمت‌الله علیه را اثبات کرد که چرا امام به اندازه‌ای به هاشمی اعتقاد و اعتماد داشت که درباره او گفت: "هاشمی زنده است، چون نهضت زنده است." همه به رهبر معظم انقلاب و آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و دولت جدید کمک کنیدتا به فضل خدا اوضاع کشور سروسامان پیدا کند و دل‌ها به هم نزدیک شود و وقت مردم و کابینه آینده گرفته نشود.

در گفت و گو با عصر ایران:

 

اسماعیل کوثری : انتخاب روحانی ربطی به هاشمی و خاتمی ندارد

 

توصیه‌ام به آنهایی که سعی می‌کنند نقش هاشمی و خاتمی را پررنگ کنند، این است که مردم این اظهارات را قبول نمی‌کنند و بهتر است چنین رویکردی را ادامه ندهند، اصولا باید گفت مردم دیگر به هاشمی و خاتمی اعتماد ندارند.

 

عصر ایران؛ سعید شمس - نقش دو رییس جمهور سابق و اسبق در پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری یکی از موضوعات مورد بحث در محافل سیاسی است.سردار اسماعیل کوثری نماینده اصول گرای مجلس و از منتقدان و مخالفان اصلاح طلبان می گوید:
" توصیه‌ام به آنهایی که سعی می‌کنند نقش هاشمی و خاتمی را پررنگ کنند، این است که بهتر است چنین رویکردی را ادامه ندهند،  چون مردم چنین رویکردی را قبول ندارند واصولا باید گفت مردم دیگر به هاشمی و خاتمی اعتماد ندارند"

این نماینده مجلس که در شورای مرکزی انتخابات نیز عضویت داشت بر این اساس اصرار دارد از حسن روحانی به عنوان نامزد مستقل نام ببرد و حتی اصطلاح کاندیدای جریان اعتدال را نیز به کار نمی برد. گفت و گوی عصر ایران با او از این قرار است:

 

 


*انتخاب روحانی - با رای بالای 18 میلیون - غیر منتظره بود؟


مشارکت بالای انتخابات به دلیل تاکید مقام معظم رهبری پیش بینی می‌شد. اما با شما  هم عقیده هستم که کسی تصور نمی‌کرد آقای روحانی در مرحله اول با این تعداد رای بتوانند به عنوان رییس جمهوری انتخاب شوند. در واقع همه منتظر رقابت قالیباف و روحانی در مرحله دوم انتخابات بودند. البته رای بالای 18 میلیونی تصمیم مردم است و به همین دلیل همه باید به آن احترام بگذارند. البته باید گفت که به کار بردن واژه «غیر منتظره» برای تصمیم مردم کار غلطی است. نظرسنجی‌های پیش از انتخابات هم با نتیجه به دست آمده مغایر بود.

* «پیروزی روحانی مرهون حمایت هاشمی و خاتمی بود». نظرتان در این باره چیست؟

بالاخره هر کسی یک تحلیلی دارد. اعتقاد من  اما این است که این دو چهره تاثیر زیادی در نتیجه به دست آمده ندارند و این شخص حسن روحانی بود که مورد توجه مردم قرار گرفت.

*از مغایر بودن نتیجه با نظرسنجی‌ها گفتید، دقیقا به همین دلیل است که «اجماع به وجود آمده و حمایت هاشمی و خاتمی» دلیل اصلی سیر صعودی آرای روحانی خوانده می‌شود.

علت اصلی تفاهم نداشتن اصولگرایان بود که باعث شد تا مردم نسبت به آن‌ها بدبین شوند. وقتی چهره های یک جریان نتوانند همدیگر را بربتابند و نتوانند همنشینی را تحمل کنند، طبیعی است که جامعه به آن‌ها روی خوش نشان ندهد. اگر اصولگرایان می‌توانستند وحدت کنند و به لحاظ عددی با کاندیدای حداقلی وارد انتخابات شوند، حتما نتیجه دیگری در انتخابات رقم می‌خورد و نتیحه ای متفاوت با آنچه اعلام شد رقم می خورد.

*اما کل رای های نمایندگان اصولگرا به تعداد رای های روحانی نیست؟

یکی از دلایل اصلی این بود که اختلافات باعث شد تا مردم به دامن زنندگان به چنین فضایی رای ندهند. مطمئن باشید اگر اصولگرایان اتحاد انتخاباتی را عملی می‌کردند، بخش گسترده ای از مردم حتما کاندیدای اصولگرایی را برای قرار گرفتن در جایگاه ریاست جمهوری انتخاب می‌کردند. به آنهایی که سعی می‌کنند نقش هاشمی و خاتمی را پررنگ کنند، می گویم مردم این اظهارات را قبول نمی‌کنند و بهتر است چنین رویکردی را ادامه ندهند.

*اما  خود آقای روحانی بعد از انتخاب شدن هم به نقش هاشمی و خاتمی اشاره کردند.

آقای روحانی بارها اعلام کرده است که اصلاح طلب نیست و در دولتش هم از چهره‌هایی استفاده خواهد کرد که اصولگرای اصلاح طلب و اصلاح طلبی که به مرام اصولگرایی پایبند باشند.

* تناقضی با حمایت هاشمی و خاتمی ندارد.

مهم نظر ایشان است که خود را اصلاح طلب نمی‌داند و نباید به دست یا گروهی نسبت داده شود. اصولا جامعه به اصلاح طلبان اعتماد ندارد و آن‌ها باید بدانند که مردم دیگر روی خوش نشان نخواهند داد. نکته این است که آقای روحانی هیچ ارتباطی به اصلاحات و هاشمی و خاتمی ندارد.

*کاندیداتوری اش را محصول اجماع نزدیکان هاشمی و خاتمی نمی دانید؟

18 میلیون رایی که حسن روحانی را به عنوان رییس جمهوری برگزید، محصول حضور اقشار مختلف در پای صندوق‌های رای بود و به همین دلیل هیچ کس نباید به فکر مصادره آن باشد. در پایان به این  نکته هم اشاره کنم که رییس جمهور منتخب تنها روحانی در بین کاندیداها بود و این انتخاب نشان داد که بخشی از جامعه همچنان روحانیت را اصلح می‌دانند.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا